Бусляняты

Валентина Дробышевская
Бусляняты сядзяць высока,
Бусляняты глядзяць далёка.
Паслухмяна бацькоў чакаюць,
За ваколіцай назіраюць.

На страсе буслянятам светла.
Песціць іх іржаное лета.
Вабяць казачныя аблокі
І нязведаны край далёкі.

Пра палёты малыя мараць!
Вучаць правілы ўсе на памяць,
Каб хутчэй пакружыць  над полем,
Наталіцца лясным прыволлем.

І калі прыйдзе час у вырай,
Жыць любімай сваёй радзімай,
А вясной прыляцець дадому,
Дзе да кропелькі ўсё знаёма…

Бусляняты ў гняздзе стракочуць:
Быць дарослымі вельмі хочуць.