Яков Полонский. Дорога. Рус. Бел

Максим Троянович
Глухая степь — дорога далека,
Вокруг меня волнует ветер поле,
Вдали туман — мне грустно поневоле,
И тайная берет меня тоска.

Как кони ни бегут — мне кажется, лениво
Они бегут. В глазах одно и то ж —
Все степь да степь, за нивой снова нива.
— Зачем, ямщик, ты песни не поешь?

***

Стэп глухі — дарога па парэ,
Вакол мяне хвалюе вецер поле,
Удалечыні смуга — мне сумна паняволі,
Таемная мяне нуда бярэ.

Як коні ні бягуць — здаецца мне, ляніва
Яны бягуць. У вачах адно і тое ж маеш —
Усё стэп ды стэп, за нівай ізноў ніва.
— Навошта, фурман, песні не спяваеш?

    Перевёл Максим Троянович