Украiна моя нэнэ

Василий Дорошенко
Україна моя нэнэ
Україна мати
Що ж сталося с тобою
Що люди стали вiд тэбэ втiкати
Розлэтiлись соловьї
З лэвад та садочкiв
Нэ спiвають вже пiсэнь
Твої сини й дочки
Сидять в хатах старики
Повитi журбою
Що ж зробила вража влада
Матiнко с тобою
Нэ цвiтуть твої сади
Зав'яли цвiточки
Розбрэлись по всьому свiту
Твої сини й дочки
А злэтiлися до тэбэ
Коршуни, ворони i тэпэр
По всiй батькiвщинi
Iдуть похорони
Що цэ сталося с тобою
Моя Україна
Що пiшла ти за Бендерой
Як мала дитина
Та проснися моя нэнька
Розплющ свої вуха, очi
Чi нэ чуеш
Чi нэ бачиш
Що людэй тiряеш
Ти нэ зэмлю захищаеш
А однополi шлюби
Зацiдить бы западэнцям
Та кастетом в зуби.

04.10.2023