Башкортостан туган ягым

Рябина Хат
Башкортостан минем туган ягым
Кендек каны тамган туфрагым
Кайда китсэм, кайларда йорсэмдэ
Сезгэ кайта кабат уйларым.

Туган авыл, тэуге сукмаклар
Челтерэп аккан чишмэм  сулары
К;пме гомер узган юллар гизеп
Артта калган тормыш юллары.

Еракларга киткэн иген-кырлар
Жир жилэге пешкэн аланнар
Гомер атлый козлэренэ таба
Уз тормышын котэ балалар.

Туган ягын беркем оныта алмый
Нинди ДАН -шохрэтлэр алса да
Йоз чоермэ туган жирлэреннэн
Нинди казанышын булса да


Эткэй-энкэй гомер кичкэн авыл
Уелган ул мэнге хатергэ
Тормыш урлэренэ менеп ;иткэч
Ускэн чакларынны хатерлэ...

Башкортостан гузэл туган ягым
Горурланам монда туганга
Эле бетмэс моннарым сузармын
Йорэгемдэ ялкын булганда.

БАШКОРТОСТАН МОЙ ЛЮБИМЫЙ КРАЙ. С ДНЕМ РЕСПУБЛИКИ)))))