Пока там немцы наступали...

Андрей Яременко Львов
Допоки німці наступали,
він Львови музи не мовчали:
вони співали:"Deutschland uber Alles!",
бо добре на німецькій знались.

Російську вони знали трохи гірше,
та все одно декламували вірші
про партію,про батька всіх народів,
щоб хоч якусь отримати винагороду.

Чорненької ікри,дешёвой водки,
мистецькі щоб не пересохли глотки,
натхнення щоб з'являлось регулярно
співать про визвольний похід
                Советской Армии.

Не забували музи й польську мову-
була у них завжди напоготові
piosenka o milosci lub patryjotyczna.
За що отримувати "пеньондз"*-безразлично.

Ще й українську згадували деколи,
щоб заспівати про лелеку під смерекою.
Лелеку,що державу самостійну принесе,
коли розвалиться нарешті СССР.

*деньги(польск.)