Каламбур на беларускай мове - 200

Леонид Ганчаров
Каламбур жанчыны сваёй сяброўцы пра нейкага чынушу-лавеласа Жана

Ні ў чым ён не ПАРАДАКСАЛЬНЫ,
Такі ў яго ПАРАДАК: САЛЬНЫ
Кідае позірк на ЖАНЧЫН...
І атрымаў жа ЖАН  ЧЫН...
Зноў уваходзіць у ДАВЕР
Да Маш, да Даш, да Ір, ДА  ВЕР.
*************************
Каламбур женщины своей подруге про какого-то чинушу-ловеласа Жана

Ни в чём он не парадоксальный,
Такой у него порядок: сальный
Бросает взгляд на женщин...
И получил же Жан чин...
Снова входит в доверие
К Машам, к Дашам, к Ирам, к Верам.