Модон

Туяна Цыденова-Очирова
Буурал эжын мэдэлтэй,
Хара тогооной д;ршэлтэй,
Байдалай хэс;;e ;зэhэн,
Х;сэ найдалаа алданхай,

Намарай h;;лшын ольбондо
Хуурай модон харлана.
Х;йтэн борооной дуhаанда
Нэбтэрэн, сэдьхэлынь амилна.

Шэнэ з;лгэ ногооной
Шэбэнээн гэнтэ дуулажа,
Шадамар тамираа гаргажа,
Ш;;hээ шамдуу г;йлгэбэ.

Сагай эрьесын хоорондо
Эди шэдитэй боложо,
Олон hалаа тараажа,
Омог нэрэеэ м;нхэр;;лбэ

9мая 2О23г