Прошу, пробач мiй нiжний сум...

Юджин Папуша
український романс
............................Ксенії

Ми зустрічались просто так,
ще не побачив нашу Долю…
Життя, подавши скритий знак,
серця з’єднало нам любов'ю…

Твоєї зірки ясний світ,
крізь всі розлуки і печалі,
досяг душі  крізь сотні літ,
щоб ми із щастям зустріч мали…

І задзвеніли дві струни...
І янголИ нам засурмили…
Благословили нас вони
і, окриливши, відлетіли,

сказавши біля вівтаря:
Любов завжди боготворите,
вона прекрасна! Не дарма
Господь завжди її цінитель …

Любов до тебе - це весна,
її раба, безмежність влади,
вогню завжди вона повна,
в нічних глибинах зорепаду…

Любов - вечірній жаркий дзвін
і благовіст дзвіниці неба...
Хто в резонансі серцем з ним,
всім, хто не зрадив Божу требу -
це Еталон усіх святинь,
і по життю - єдине кредо!