Эрдэмэй сахюусантай ханилалга

Туяна Цыденова-Очирова
Элдэб зуйлын харгынууд
Урдань зохеон, зурына
Харанхы, hаруул ухибууд
Углоонhоо хонео бэдэрэнхэй

Харшын саана улайhан
Сэсэгэй шарай бэлдэнхэй
Сарюун удэрэй hэрюундэ
Багшадаа баглаа баринхай.

Уужам сэдьхэлэй оеорто
Дэлхэйн hонинууд бадарна
Шууяа гаргаhан уетэндэ
Харюу хэлэхээ забдана.

Сэлмэг удэрэй уймэлдоон
Энэ муноо дуурэхэ
Наратай, бороотой харгытай
Эрдэмэй сахюусантай ханилалга.

16 августа 2023г