Грустный итог

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Я

               
                ТЪЖНА РАВНОСМЕТКА

                Родих се във война
                и във война
                навярно ще загина.
                Това е пътят,
                който извървя
                светът през моите години.

                Самата аз
                жадувах красота
                и обич между хора и народи.
                Не се изпълни моята мечта -
                виновни са всевластни
                сили злобни.

                Това е равносметка зла,
                в която моите години
                се побраха.
                На мен ми стигаха
                една звезда
                и топла родна стряха.

                Ана  Величкова