Роберт Геррик. N-48 Господу IV

Сергей Шестаков
Роберт Геррик
(N-48) Господу (IV)

Учи меня, мой Бог Благой,
Жезлом иль посохом – я Твой;
Ты бей меня, терзай меня –
Я всё приму, главу склоня;
А надо мной взнесёшь Ты плеть –
Тебя и в муках буду петь;
Меня огнём Ты изъязви –
К Тебе я припаду в любви;
Не рань сверх меры, но, Господь,
Пусть мне во благо страждет плоть.


Robert Herrick
48. To God

Make, make me Thine, my gracious God,
Or with thy staff, or with thy rod;
And be the blow too what it will,
Lord, I will kiss it, though it kill:
Beat me, bruise me, rack me, rend me,
Yet, in torments, I'le commend Thee:
Examine me with fire, and prove me
To the full, yet I will love Thee:
Nor shalt Thou give so deep a wound,
But I as patient will be found.