Зброя, методи насилля вдосконалюються, а люди нi

Валентина Руда
Зброя, насилля, методи та засоби вбивства, каліцтва, поневолення з кожним десятиліттям, століттям, тисячоліттям удосконалюються...
Каміння, луки, стріли, мечі, кинджали, гвинтівки, гармати, гранати, танки, літаки, кораблі, підводні човни, бомби, міни, ракети, ядерна зброя... Що далі?
До чого ми разом усі людством докотимося?
До якої ще такої зброї, яка вже буде настільки досконало знищувати все живе, що ми нарешті заспокоїмося?
Чому ні на грам за ці тисячоліття людина не вдосконалила себе всередині?
Може ми не туди направляємо усі зусилля?
Віримо у несинітниці, боїмося, підкоряємося покидькам, ідемо наосліп, не хочемо думати, пізнавати, вчитися...
Бажання керувати, володарювати, красти, обманювати, чинити ганебні речі, розбещення, споживацтво, ненависть, зухвальство, одержимість... Що це?
Легше віддати гроші на зброю, ніж пройти навчання, як бути свідомою людиною?
Видно, що так.
Невже у людства немає шансів?
Безкінечне знищення...

Зброя, методи насилля вдосконалюються, а люди нi...

20.10.2023.  м. Київ