Радз ма

Тамара Краевская
Незалежная наша Радзіма,
Мінск-сталіца краіны маёй.
Ты штогод прыгажэешь на дзіва,
Я заўжды ганаруся табой.

Твае вуліцы, дворыкі, скверы
Вока радуе мне чысцінёй.
Я люблю, калі восенню з дрэваў
Ліст сухі шамаціць пад нагой.

Калі птушкі спяшаюцца ў вырай,
У далёкі нялёккі свет,
Я прашу ім нябёсаў мірных
І самотна гляджу ім у след.

І табе дабрабыта жадаю
Мой гасцінны куток-вастравок!
Ад нягод берагчы абяцаю-
Дапаможа хай у гэтым мне Бог!
17.10.2023