Яким буде листопад

Галина Чехута
Останні дні жовтневі і промені тепла!..
Як швидко промайнула ця сонячна пора!

Летять, летять за вітром монетки золоті...
У сяйві золотому всі тропи у дворі!

Був жовтень теплим, добрим, затишним і смачним,
Янтарним і безхмарним, приємним, запашним…

Він щедро дарував нам натхнення і запал!
Запрошував привітно на дивний карнавал!..

Було немало різних зворушливих чеснот:
Романтика, ліричність і елегійність нот!

Та вже спішить на зміну суворий листопад!
Що принесе цей місяць: тривогу, радість, жаль?..

Чи буде в серці віра і відчування крил?..
Чи іскри сподівання засипле падолист?..