Життя попутним вiтром промайне

Корнейчук Пётр Ефимович
***
Життя попутним вітром промайне,
Згадає добрим словом хтось мене.
Рядки віршів заплетені вінком,
Дитинство посміхнулось хлопчаком.
Закоханість душі не знала меж:
Із пам'яті минуле не зітреш.
Не виправиш болючих помилок,
За кожним кроком свій тягар думок.
Блукають люди в пошуках добра,
У темряві завжди кумедна гра.
Не знаєш ворога, не бачиш дна,
Продовжується бісова війна.
Кружляє зло, ростуть ряди могил,
На всіх не вистачає білих крил.
А треба долетіти до Небес,
Щоб дух над Україною воскрес.
І пісня щоб лунала у світах,
І волю не псував холодний страх.
Свободу здобуваємо із втрат,
Нема шляхів омріяних назад.
Увічнені героїв імена:
Надмірна для майбутнього ціна.

23.10.2023