Осiння врода золота

Корнейчук Пётр Ефимович
***
Осіння врода золота,
Барвисті дні немов свята.
Дощів мелодія сумна
Бентежить слух біля вікна.
Думок тривожних горецвіт
Складає пам'ять в заповіт.
Лишає слід ворожа кров,
Братерство гине і любов.
Оскаженілість канонад
Не зупинила зорепад.
Бажання помсти на вустах,
В навіки спалених мостах.
Для виправдань бракує слів,
Раби народжують катів.
Віками зирить на чуже
Сусід - завзятий людожер.
Біда приходить не одна:
Смертельним полум'ям війна.
Вбивають осінь і весну,
Рожеві залишки від сну.
Настане день для мирних справ,
Під сяйвом сонячних заграв.

23.10.2023