Сергей Штильман. Молчанье. Рус. Бел

Максим Троянович
* * *

Пока не прервано молчанье,
Пока за окнами темно,
Не разрушай очарованья –
Непродолжительно оно.

Дитя прилива и отлива,
Волны, что галькой шелестит,
Оно, как бабочка, пугливо,
Посмотришь только – улетит.

Пускай продлится ожиданье,
Живёт надежда на успех, –
Не разрушай очарованья,
Спугнуть его – невольный грех.


* * *

Яшчэ не супынена маўчанне,
Яшчэ не цёмнае вакно,
Ты не руйнуй зачаравання –
Не доўгачаснае яно.

Дзіцё прыліва і адліва,
Хваля, што галькай шамаціць,
Як матылёчак палахліва,
Ты толькі глянеш – паляціць.

Няхай падоўжыцца чаканне,
Жыве надзея на поспех, –
Ты не руйнуй зачаравання,
Спудзіць яго – міжвольны грэх.

   Перевёл Максим Троянович