Мiй Днiпро

Савенко Ольга
Найпрекрасніше місто у світі,
Де реве та стогне Дніпро,
Де наповнені радістю миті
І його не заміне ніхто.
Мій Дніпро ти навіки у серці,
Ти мій дім, моє щастя, душа,
Мій Дніпро ти назавжди у серці,
Подарую тобі я вірша.
Напишу що за Києв ти кращий ,
І за Львів, і за Рим, і Париж.
Взагалі ти для мене найкращий
Вранці, вдень, чи вночі коли спиш.
Твої парки - це спогади років,
Що минули і щастя дали,
Де пройшла я багато так кроків,
Де один одногО ми знайшли.
І ніяка Європа та інші
Навіть поряд із ним не стояв
Мій Дніпро найвеличніший в світі,
Хто б і що мені все ж не казав.
Поєднав береги ти мостами,
Берег Лівий і Правий тепер
Як брати  що тримають руками
Щось важливе, душі дороге.
Твої вулиці різноманітні,
Їх краса - наша гордість і дім,
Мій Дніпро найкрасивіший в світі,
Ти чудовий, великий, святий.
Наша набережна сама красива
І найдовша в Європі вона,
Наша річка  - то є наша сила,
Не страшна нам ніяка війна.
Я люблю твої сквери, фонтани,
І театри, і все навкруги!
Мій любимий, мій самий коханий,
Краще міста ніде не знайти!

27.10.2023