Пригнiчена

Галина Чехута
Пригнічена, весь ранок – у сльозах…
Так осінь проводжає барвний жовтень.
На кронах, на корчах і на дротах
Просякнуте усе журним настоєм…

Так хочеться поближче підійти
До Осені і мовити привітно:
"Ще буде листопад, в гаї іди,
Не плач, поглянь, як навкруги розкішно!

Не накликай зажурою біди!
Ти можеш бути іншою, ти в змозі!
Я знаю, тяжко всім під час війни…
Зігрій нещасний світ теплом любові!

Будь сильною завжди!.. Ще не фінал!!.
Я теж втомилась жити у тривогах.
Візьми струну у дощика, зіграй!..
Хай радість прозвучить в осінніх нотах!.."