Медитативний Блюз Туманностi Пiдсвiдомостi

Юджин Папуша
на музику Enchantment - Amethystium
https://www.youtube.com/watch?v=1nXIt0pn3OE



А за вікном моїм – туман…

Світ поріднився з Білими Полями…

Реальність видно тільки там,
де плине дах за дахом острівцями…

Осиротіли зграйки птиць…

Без суші – сни небес стерильні
де хмари впали з неба ниць
у пустоту земних очниць...

Нема опори сильним крилам…

У туман йдуть дахи горищ...

Під ватерлінію надії
пішли Нью-Йорк, і Лондон, і Париж…,
Титанік - в айсберг сніжно-білий.

Клубиться холодом туман
молочно-сніжного замісу…

Без горизонту  океан…

Душа – холодний храм без меси…

І чути тільки серця стук…

І палить горло крик дихання…

Іде на дно камінням звук
в тьму підсвідомості незнання …

Антени крихітна рука
маячить SOS земному шару…

І шаром в лузу котяться віка,
і надбання Землі -  на пару…

Цивілізацій - скільки їх
спливло в тумані-океану?

Мій світ розтанув і затих...

Нірвана…

Все - лише батик на екран
шовків небес для нас незнаних ,
і  розмальований туман,
де провідник - душа в нірвані;

де по туманності Полів,
Кохання Сяючі Дракони
катають грім чарівних слів,
та їх феєрії, фантоми;

де крізь ілюзії та сни
укаже шлях душі потому
луна єдиної струни
в співзвуччі з Божим Камертоном;

де скрипка тане вздовж рядка
віршів божественних гармоній;
де диригент - моя рука…

Де стану ноткою симфоній…
…………………………….
...цивілізацій - скільки їх
в омані стануло туману?

Зникає слід віршів моїх…
«The End» засяє на екрані…

Кіномеханік включить ток…
Екран засяє видами туману...

Дві сторони – один квиток
по різні сторони Нірвани…