Хай горить свiча

Галина Чехута
Радісно стрічає свято вся земля,
Від церковних дзвонів світиться душа.
Хор звучить Різдвяний, наче Божий глас,
Та по всьому світу не втихає плач.

В заповітнім краї, де зростав Христос,
Розлилося море горя і тривог.
Йдуть бої священні за життя і мир,
Віра в силу Божу набуває смисл!

В ранах українські села і міста,
Ллється кров повсюди навіть в час Різдва!
Боже всемогутній, відведи біду,
Не дозволь штовхнути Землю у пітьму!

Від ракет ворожих стогне рідний край,
В серці не втихають туга, біль і жаль…
Хай горить яскраво в день Різдва свіча,
Щоб навіки в Літу канула війна!