вина

Савва Выприцкий
все, що є – це вина
чорним встала комом в горлі
за тебе б померла,
ти скажи хоч слово
я б померла,
я б померла,
за тебе або себе – неважливо
бити чи буде боляче?
все, що є – це діра
бачиш? ось вона, як списи;
осияє з вікна,
щоб було світло в будинку
я б за тобою пішла
далеким полем, або незабаром
померла б, померла
хорони мене росою,
хорони мене росою
а над ранкової зорею
разольтсятся скорбота як солод