Втрачаемо кращих

Галина Чехута
Втрачаємо кращих

Летять у небо імена,
А ми втрачаємо найкращих,
Тепер вони в світах захмарних.
Майбутнє знищила війна…

Вони не знатимуть хвилин
Старіння, мудрості, утіхи,
Лиш пам'ятатимуть обійми
І плач над пагорбом взахлин…

Там, де межа невороття,
В промінні скорбного прощання
Згадають душі мить кохання
І з болем кануть в небуття.

Вони боролись за любов,
За щастя, мир і кращу долю:
Без смутку, прикрощів і болю,
Щоб кожне мріяння збулось…

Пливуть хмарками вдалечінь
І меланхолія, і туга,
В душі звучить печальна сурма,
Журбою сповнює ефір…