Дуслык купере

Марат Айбаш
Гасырлардан килгэн уртак язмыш
Берлэштергэн купме халыкны.
Ватан очен гомерлэрен биреп,
Саклаганнар Жирдэ хаклыкны.

Уртак гореф-гадэт, уртак хислэр
Яшэу гаме булган аларга.
Инне-ингэ куеп, бердэм булып,
Кутэрелгэннэр илне сакларга.

Тозэттереп авыр яраларны,
Сафландырып hэркем кунелен.
Оныттырып уткэн эрнулэрне
Саклыйк бергэ дуслык куперен.

Торле-торле телдэ сойлэшсэк тэ,
Безнен очен уртак Ватан бер.
Гасырларны кичеп, рухландырып,
Бердэмлеккэ илтсен ул купер.

(4.11.2022)

©МаратАйбаш