Задушница

Генка Богданова
втор: Генка Богданова

Задушница е днес, свещици паля,
преливам с вино всеки гроб студен
и снимките ви, скъпи мои, галя,
че вас ви няма, няма ви при мен!

И  тъжно е сърцето ми, и плаче,
за безвъзвратно миналите дни.
Копнея да се върнете,  обаче
смъртта завинаги ви в плен държи !

И само в спомени  за вас красиви
днес намирам аз утеха сладка.
В тях пак сте вие с мене и сте живи,
мой скъпи, майко, сестро, татко!

Дано ви бъде светлина във мрака,
любими нашата любов към вас!
Днес с нас  и небето  тихо плака,
душите ви зовяхме с тъжен глас!