Бiль, знову бiль

Галина Чехута
Я не знаю, що сказати,
Як цей біль перенести…
Знов загинули солдати,
Знов приймає душі синь…

Не втихає щем у серці,
Застилає очі сум,
Кращі з кращих гинуть в герці,
В нурті злості гине юнь.

Знов кричить від горя мати
І благає небеса.
Плаче світ бід болю втрати,
Стогне зранена земля.

В Запоріжжі, у Донбасі,
У Херсоні ллється кров…
І біляві, і чорняві…
Чом не спинить лихо Бог?..