Из Лоуренса Ферлингетти - Повторяющийся сон

Юрий Иванов 11
                Лоуренс Ферлингетти

                Повторяющийся сон

                Один из тех пейзажей
                о которых ты грезил снова и снова
                с домом в котором ты жил
                очень давно
                но которого никогда не было
                и с дамбой с мостом
                который по последним данным
                разобран
                пока ты сидишь на вечеринке
                в чьём-то саду на крыше
                поедая шоколадный миндаль
                и говоришь кому-то:
                "когда-то я жил
                в этом доме
                на мысе"
                разве что в этот раз
                этого дома больше не существует
                И только шум моря
                и стук деревянных лодок
                удерживают чтобы тебя не смыло
               
                10.11.23
               
                From: Who Are We Now               

     THE RECURRENT DREAM
One of those dreamed landscapes
you've dreamt over and over
with a house you lived in
a long time ago
yet never existed
and a causeway with a bridge
which in this latest version
has been taken down
while you sit eating chocolate almonds
at a party
in somebody’s roofgarden
across the way
and saying to someone
‘I used to live
in that house
on the point’
except that this time
the house itself
is gone
And only the sea’s noises
with the wood boats knocking
keeps you from washing away