Все буде потiм

Галина Чехута
Пізня вже осінь,
Закінчиться скоро і рік…
Грудень – на варті,
Щоб нас повести до фіналу.
Згас уже пломінь,
Калюжі блищать вздовж доріг.
Холодно вранці,
Зима піджидає сигналу.

Що буде далі?..
Напевне, сніги… А мороз,
Наче шалений,
Ліпитиме білі скульптури.
Клени, мов старці,
Чекатимуть втішний прогноз.
Вітер нестерпний
Вночі намете кучугури…

Погляд невтішний
Помітить сніжинку ясну,
Сонце крізь хмари
Погляне на землю уважно.
Світ чорно-білий
Сховає під снігом траву,
Вирви, мов рани,
Зима забинтує слухняно.

Все буде потім,
А зараз іде листопад,
Килимом жовтим
Вкриває гаї і дороги.
В танці казковім
Кружляє бурштиновий скарб,
Запахом млосним
Чарують осінні простори…