Што за ноч!

Виктория Ковель
Што за ноч! Тут цуд на цудзе!
Хай далей хоць горка будзе,
Хоць салодка,хоць нiчога!
Абы чуць ды бачыць Бога!
Абы сэрца не чарствела,
Ды рука не аскуднела.
Хоць бы жыць,кахаць ды верыць,
Што усё гэта не адберуць.

Дзе мой шлях? Якая доля?
Што чакае? Гора болей?
Шчасця? Дзе яго тут знойдеш?
Горка усюды,дзе не пройдеш.
Чуеш? Я табе спяваю!
Пра жыцце сваё. Што маю,
Што у сабе нашу,што граю,
Як музыка. Уцякаю!
Як ручай! Цяжкое слова
Не ляжыць на сэрцы колам.
Сэрца рэдка,але б'ецца.
Як? Скажы мне то завецца?
То жыцце? Усе пад Богам?
Зноуку дальняя дарога,
Зноуку гора,шчасце,дзецi,
Хата поуная, як квецень.
Я сярод усяго злажыла
Рукi долу, вочы змыла...
Думкi чорныя прагнала...
Ды сама,як сонца стала!