Осiннiй вiтер

Галина Чехута
Кружляє вітер у садку,
Танцює танго,
Листву підхоплює п’янку,
Злітає плавно…

Крилом торкається хмарок,
Летить на землю,
Через лісок, через місток
Спішить до степу.

Там пробіжиться по траві,
Мов щось шукає,
А потім знову, як у грі,
Увись злітає.

Торкає лагідно гілки,
Осінні шати,
А листя зжовкле, мов зірки,
Летить на трави…

В краплинках чистої роси
Змокають крильця,
А вітер шепче казочки,
Втішає листя!..