Да партрэта

Станислав Шастак
Профіль феі да выставы,
Бровы мройныя для чар.
Лоб высокі. Нібы ў павы
Дымных валасоў штандар.

Вуснаў спелыя суніцы
Абяцаюць слодыч раю,
Дыяментны завушніцы
Нібы ландышы у маю.

Вочак зорных малахіты
Пачуццё ў жарсць спавіваюць.
Будзе век той не забыты,
Каго сэрцам пакахаюць.