Скелi

Марина Чиянова
Аграматизм потужних почуттів
Жбурляю в очі, ніби навіжена...
Без витівок та щирих каяттів
Було б життя простішим за евглену.

Барвистих доль незнані пелюстки
Кришаться в сивочолім піднебессі...
І серце так одноманітно б'ється,
І кроки Музи втомлено-легкі...

Де їм спочить, скуйовдженим словам,
Де зберегти їх нариси та ритми?
Мрійливість гасел в спогадах розквітне,
В таємних рисах - далеч епіграм.

Думок пастель, самотності пустеля,
Серцебиття - мов вервиця з небес,
Німий серпанок непохитні скелі
Вкриває втомою від явищ та чудес.