Snieg wiruje za oknem

Алла Польская
SNIEG WIRUJE ZA OKNEM

Snieg wiruje za oknem,
Biale platki niesmialo tancza
Tworzac mozaike szronem
I nad ranem ludzie zobacza,
Jak snieznobiale suknie drzew
Rozjasniaja ponury dziedziniec.
Rozsypuje sie bialy puch,
Niby magika zreczna reka, wiec
Krysztalowymi platkami sniegu
Zima rysuje lekki wzor.
Stoje przy oknie, nie moge sie napatrzec
Na sniezny walc, ktory piesci moj wzrok
I tesknota z tej zimowej zamieci
Nieustajaco nawiewa smutek 
Niemilosiernie kluje w serce...
Oglaszajac mej duszy lodowaty wyrok.

12-02-2018
                ***
AP(wersja oryginala-ru)