Чакъал дамадай

Магомед Мирзоев Мирзой
Йикъарикай ажеб са къуз,
Акъатна зун вини тамуз:

Ана зуьрнед сесер авай-
Жанавурдин мехъер авай.

Тамун жемят к1ват1 хьанавай;
Перленгни ц1егь сад хьанавай.

Элкъвез-элкъвез кьуьлер ийиз,
Вири авай кефер ийиз.

Мад са ихьтин мисал хьана-
Дамадайни чакъал хьана.

Кар чидайди лугьуз жеда-
К1унт1аллайди къудуз жеда!

Башламишна тебрик ийиз,
Гьар сада вич вилик ийиз.

Тек са аслан, фагъир хьтин,
Ацукьнавай есир хьтин.

Чан-чандак, къуватни авай,
Гьа гьакьван гъейратни авай.

Чакъал авай суфрад кьиле:
Къуллугъ авай вичин гъиле.

Ч1ар фейи тум к1евирзавай,
Зурбадаказ эмирзавай.

Гадарнавай сиягь, дафтар,
Чакъаларив вугуз гафар,

Асланни сев сеймиш тийиз,
Я т1ул вичин дегиш тийиз.

Хьайит1ани пака дуван,
Аданди я къенин заман...

Чакъал хьайла суфрад кьиле,
Тавханадкай жеда тевле...

Гьар сада гил фикир ая,
И кар жуваз таъсир ая,

Ви лайихвал к1ан ят1а ваз,
Ви макан масан ят1а ваз,

Чакъалдикай къавум мийир,
Къимет жуван магьрум мийир.