Зiрки маленькi видно не одразу

Миклош Форма
Зірки маленькі видно не одразу.
Впадають в око – більші і відомі.
Зірок великих знаєм місце й назви,
а від зірок малих – очам утома.

Та я люблю усі зірки на світі –
я сам назву їх, хай лиш тільки будуть,
хай тільки нам щоночі тихо світять,
великі і малі зірки, як люди...