Першопричина

Юджин Папуша
Завжди шукай всьому причину,
її первісне джерело…
Міняє істина личину,
коли в добрі ховають зло...

Чуття  міняють всі угоди,
а вираз - будь-які слова…
Весна намає там свободи,
де вірність – просто не дала б…

Створивши хаос у романсах,
чуття всім плутають уми…
Хай секс - слуга у мезальянсі…
Але у ліжку – рівні ми…

Всі справи наслідок починів…
Та з ними – плутаєм урок…
Любов покращить і скотину …

Буває часом назворот -
коханню б’ють зненацька в спину,
чуттям в житті поставив мат…

Любов – всьому першопричина…

Та Мак’бет у коханні - кат…

Обріж розлуки пуповину,
як вороття нема назад…

У помсту після зло не вчинять
ті, хто кохати вас могли,
їх молитви до неба плинуть
щоб берегли вас Янголи…

Коли любов підсуне хіну -
відринь отруєний ковток…

Коханих губ згадай малину…
Їх смак розкритих пелюсток...

Тим збережеш чуттів святиню,
В душі - цілющій дух  квіток…
         
           ***
Cafe Byron, Greenwich, UK