Коли закiнчиться ця нiч?

Миклош Форма
Коли закінчиться ця ніч,
що затягла в обійми з днини –
хвилини довгі і години,
які застигли пліч-о-пліч?

Коли закінчиться цей сон,
який не має змістів жодних,
який – виснажливо голодний –
зжер ніч з безсонням в унісон?

Коли закінчиться обман
сном, що не сон, й безсонням ночі,
коли сухі до ранку очі –
бо ніч не йде і снів нема?