Хочеться тишi

Галина Чехута
Як хочеться тиші,
Мелодії запахів, снів!
Закрию блаженно
       безсонням утомлені очі.
Ловитиму миті
Осінніх зворушливих днів,
Можливо, в туманах
       побачу видіння пророчі!

Послухаю душу,
Порину в її почуття,
Бо тільки у тиші
         почую таємні жадання.
Акордами блюзу
Напевно, заплаче струна,
І здіймуться в небо
          беззвучні тужливі благанння.

Звільнюся від страху,
Від болю й пекучих образ,
Хай тіло моє
       від постійних тривог відпочине.
У неба спитаю,
Чи, може, у світі є чар,
Що може прибрати
       жорстоку війну якнайшвидше.

Побуду у тиші,
Послухаю пісню вітрів,
І шелест трави,
         і  бентежне листви шепотіння.
У далі блакитній,
Де схована пам’ять віків,
Залишу назавжди
          непевні свої роздоріжжя…