Александр Сергеевич Пушкин Я вас любил English

Евгения Саркисьянц
I loved you once: perhaps beneath the healing,
The final glow of love is yet to last;
May it no longer agitate your feeling,
Your peace be spared the sorrows of the past.
I loved you once, loved shyly, diffidently,
Through silent suffering and jealous pain;
I loved you once as tenderly, as gently
As may God bless you to be loved again.


***
Я вас любил: любовь еще, быть может,
В душе моей угасла не совсем;
Но пусть она вас больше не тревожит;
Я не хочу печалить вас ничем.
Я вас любил безмолвно, безнадежно,
То робостью, то ревностью томим;
Я вас любил так искренно, так нежно,
Как дай вам бог любимой быть другим.

1829