Скачуть конi в чистiм полi!

Иваненко Сергей Краматорск
Чому людям все нейметься?
Знов сусід з сусідом б’ється!
Що не так пройшла межа
І не там паслось теля…

Ой, ти доля, моя доля,
Скачуть коні в чистім полі!
Щоб напитись їм води
З кришталевої ріки…

Мчать хутчіш вони туди,
Щоб ніякої біди…,
Де вишневії сади
І смарагдові луги!

Ой, ти доля, моя доля,
Чом нема в житті спокою?
Миру в світі…, та в душі,
І в моїй святій землі…
 
Скачуть коні, вільні коні…,
Бо не хочуть рабській долі!
Там за обрієм є край,
Люди кажуть, що то рай…

Коні знають -  там свобода,
Без люті чорної і зла!
«Чумацький шлях»  -  це зоряна дорога…,
Для цього в полі табуна…

А степ той наче вишиванка,
Буяє в квітах ця земля!
За кіньми стелеться, як хмара,
Від їх копит лиш курява…

А тут мов пекло…, жах, пустеля,
Керує в ній дурний Ємеля!
Чи то чорт…, чи сатана?
Тому спокою нема…

Ой ти доля, моя доля,
Скачуть коні в чистім полі!
Щоб напитись їм води
З кришталево ріки…

17 листопада, 2023 рік.