Щем

Корнейчук Пётр Ефимович
***
Розв'язана війна
скінчиться переможно;
країна мовчазна
гуртується тривожно.
В душі відсутній страх:
там лагідність спокою,
і віри блиск в очах,
якою рани гоять.
Поранені поля
чекають на героїв.
Спасителю, поглянь —
диявол горе коїть!
Пливуть материки
в просторах океану.
Загублені роки
у пам'яті повстануть.

18.11.2023