Пажаданне сягоння

Анна Атрощенко
Дай жа , восень, сілы,
Міру Зямлі дай!
Каб заўжды шчаслівы
Быў мой родны край!

Каб квітнелі кветкі,
Не было пакут...
Каб шчасліва дзеткі
Жылі там і тут.

Каб у небе просінь
Была без завей,
Смех гучаў і ўвосень
Жылі весялей!