Нет радости!

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Я
 

                НЯМА  РАДОСТ!

                Свети ослепителна синева
                над гори пъстро обагрени.
                Изписва се дълга бяла следа
                от военен самолет неканен.

                Къде отива? Какво ще върши,
                натежал от бомбен товар?
                Може милиони съдби да прекърши,
                ако предизвика ядрен пожар.

                Не мога да се радвам открито
                на есенното чисто небе.
                Сърцето ми от мъка е свито
                за целия свят, за всяко дете.

                Ана  Величкова