Зимова колискова

Валентина Руда
Зловила ніч за хвіст комету,
Моргає місяць до зірок ...
А я лежу й тремчу під пледом,
Насипало сніжку вершок...

Десь їхала зима на санях,
А в слід хурделиця мела, -
Кружляли у танку ще зрання,
Зайшли до міста й до села...

Хай тихо спить моя країна,
Хай сняться тільки добрі сни...
Помилуй, Боже, наших рідних,
Закрий Собою від війни...

Хай кожен воїн у окопі
Відчує часточку тепла...
Не додавай, мороз, їм клопіт.
Хай янгол вкриє їх від зла...

Нехай зима і лід на дворі,
А не в серцях людських живе!
Без потепління душі хворі,
І матінка-Земля помре!


22.11.2023.  м.Київ