Я готова

Ана Величкова
               Болгарский
               Мир и Я


                ГОТОВА  СЪМ

                Светът е в очакване -
                на какво?
                На дълъг мир или на разруха?
                Развихря се
                вездесъщото зло
                към човешките страдания
                глухо.

                Когато настъпи
                утро ново,
                мрак и заплахи
                преборило,
                казвам си: "Аз съм готова
                възможно и невъзможно
                за него да сторя."

                И пак утро сред лъчи
                да изгрее.
                И още, и още...
                Вятър клоните цъфнали
                да люлее.
                Надеждни да бъдат
                нощите.

                Ана  Величкова