Пекуче слово

Алена Скиба
Голодомор -  Пекуче слово,
Хоча   вже 90  літ,
Пройшло  минуло,
Знов  і знову,
Він обертається   й  болить,
Лицем бабусі,
Вусом   діда,
Пекучим   спогадом,
Страшним,
Німим питанням,
От  навіщо,
Один  народ 
Був  катом тих,
Хто мріяв просто  сіять
ниву,
Не ніс біди   в сусідів    дім,
Він просто    жив  і жив  щасливо,
А ви знущалися   над ним,
Знущались аж  до  Геноциду,
Щоб знищить, стерти,
Сплюндрувать,
Щоб не  було   нас  і   на світі,
Мабуть катам   так легше спать?
Та  дяка Богові,
Не вийшло,
Ми  мужні,
Ми пережили,
Я вкотрий  раз поставлю    свічку,
За всіх   хто жив   і  зник  тоді
25.11.2023