Пташка, що сидить на гiлцi

Олександр Мачула
Яка привабливо-невинна,
забута Богом і людьми…
Таку безвихідну картину
на перший погляд бачим ми.

Тяжке дитинство, господарство,
музична школа і горо;д,
підступність подруг і лукавство
та містечковий хоровод…

А ти лише звичайна жінка,
в якої слабкостей вагон…
Ти виїла уже печінку,
з життя створила полігон.

Страхи і фобії навколо,
самокопання у лайні,
а на загал – чергове соло…
За що усе оте мені?!.

Із лицедійством ти у спілці
у спеку люту і грозу.
Ти – пташка, що сидить на гілці,
і бійся кожен, хто внизу!..

23.02.2021