Слон та Свиня

Юджин Папуша
Скупався слон у річці та пішов собі додому…
Аж ген, назустріч йшла брудна свиня…
Слон пропустив оту свиню потому…
Та і пішов собі у справах того дня …

А після, та свиня серед свиней у хліві
розповіла брудному кодлу, що її боїться слон!
Що всі слони такі вразливі та трусливі…
Ну, а вона над ними – це свинячий фараон!

Дійшли слонам оті свинячі балаболи…
І ті спитали у вельможного слона:
Чи правда ти злякався тої жирної гондоли?
Чи справді та свиня отак тобі страшна?

Слон відказав, що те пихате свиння
міг роздавити, як оту гнилу хурму…
Та після радощів святого омовіння
не побажав бруднитись о брудну чуму…

Мораль.
Що б ті не рохкали пузаті свині -
не забрудніть себе контактами з ними…

Та в Долі теж увірветься терпець
і будь-яка свиня піде на холодець!