Неизбежность

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Время



                НЕИЗБЕЖНОСТ

                Тази нощ е много студено...
                През деня ранният сняг се стопи -
                грееше слънце непомрачено
                и потекоха мътни води.

                Така ще отминават дните
                с промените си неизбежни,
                докато настъпи зимата
                със снежните си валежи.

                Тогава светът ще се пречисти
                от отровите и праха.
                И може би ще дойде истината,
                избавена от страха...

                Ана  Величкова