ДЕН

Росен Русев
Автор: Р. Русев

Ден,
спомен от слънцето лятно
поседнал на плажа закътан
зад дюна с чаша кафе.
Умора полегнала
на стар, изтъркан шезлонг
и птичка на пясъчен храст
залюляла се близо до мен.
Пълзи хладният бриз 
под тънкото яке,
намеква за болките в ставите,
намества стари болежки
и усещаш как скърцат
вратните прешлени.
Поклащам глава,
глътка отпивам,
и май от кафето
шезлонгът под мен
стопля моите чувства.